Löydä oma harrastuksesi

Kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useasta eri alueesta. Siinä missä on hyvä pitää huolta riittävästä unensaannista, terveellisestä ruokavaliosta ja riittävästä liikunnasta, on mielen hyvinvointi myös ensiarvoisen tärkeää. Tässä kohtaa harrastukset nousevat tärkeään asemaan.

Työn vastapainona on hyvä olla itselle mielekästä ja kiinnostavaa tekemistä. Se auttaa palautumaan työstä ja tuo vaihtelua arkeen. Harrastukset pitävät mielen virkeänä ja tuovat sisältöä elämään.

Käsityöt harrastuksena

Erilaisia harrastusmahdollisuuksia on olemassa pilvin pimein. Toiset tykkäävät urheilusta, luonnossa liikkumisesta, elokuvista tai vaikkapa musiikista. Mikä sopii toiselle, voi toisen mielestä olla perin tylsää. On tärkeää, että jokainen löytää sen oman juttunsa, joka tuo iloa omaan elämään.

Erilaiset käsityöt ovat suosittu harrastus, johon lähestulkoon jokainen suomalainen on saanut ensikosketuksensa jo koulun penkillä. Suomessa käsityönopetuksella on pitkät perinteet, jotka ulottuvat kauas historiaan. Jo 1840-luvulla valtion tyttökouluissa opetettiin käsityötä jopa 12 tuntia viikossa.

Käsityöt ovatkin monella tapaa oivallinen harrastus. Niitä voi tehdä helposti oman kodin rauhassa, eikä tarvitse lähteä minnekään. Halutessaan voi kuitenkin löytää monia mielenkiintoisia käsityökursseja joille osallistua. Käsitöitä tekemällä voi valmistaa monia hyödyllisiä tuotteita laidasta laitaan, aina villapaidoista mattoihin ja verhoihin.

Esimerkiksi virkkaamiseen ja neulomiseen ei myöskään tarvita ihmeempiä välineitä tai materiaaleja, riittää, että on lankaa sekä koukku tai puikot. Tarvikkeista ja materiaaleista saa lisää tietoa netistä. Pientä käsityöprojektia on myös helppo kuljettaa mukana, ja esimerkiksi pitkä junamatka kuluu joutuisasti virkaten tai neuloen.