Ampumahiihdon naisten Maailmancup 2015 – 2016

Naisten ampumahiihdon maailmancup on määrä kisata aikavälillä 30.11.2015 ja 20.3.2016. Kisa aloitetaan Ruotsin Östersundissa, ja seuraavia kierroksia kisataan järjestyksessä Itävallan Hochfilzenissä, Slovenian Pokljukassa, Saksan Oberhofissa ja Ruhpoldingissa, Italian Antholz-Anterselvassa, Canadan Canmoressa, USA:n Presque Islella sekä Venäjän Hanti-Mansijskissa.2777184-biathlon-runYhteensä kilpailuviikonloppuja on siis yhdeksän, joiden jälkeen seuraa Norjan Holmenkollenilla järjestettävät maailmanmestaruuskilpailut. Tarkat kisa-ajankohdat voi tarkistaa Suomen Ampumahiihtoliitto ry:n sivuilta.

Jatkaako Mäkäräinen viime kauden nousukiitoaan?

Myös Suomen Kaisa Mäkäräinen osallistuu kauden 2015 -2016 maailmancuppiin. Edellisen kauden maailmancupissa Mäkäräinen pokkasi itselleen kymmenennen osakilpailuvoiton.Joensuulainen sijoittui toiseksi viime kauden avanneessa normaalimatkan kilpailussa, joka hiihdettiin Östersundissa. Östersundin pikakilpailussa Mäkäräinen tuli kolmanneksi voitettuaan takaa-ajon. Suomalainen voitti myös Hochfilzenissä sekä takaa-ajon että pikakilpailun. Pokjulkan takaa-ajokisassa Mäkäräinen nousi peräti 15. Sijalta toiseksi ja päätyi voittamaan yhteislähtökilpailussa. Myös Anterselvassa ja Nove Mestossa Mäkäräinen nousi palkintosijoille.Holmenkollenin normaalimatkan voiton hän saavutti lähes ylivoimaisesti. Kontionlahden MM-kisojen normaalimatkan kolmas sijoitus varmisti Mäkäräiselle voiton normaalimatkan maailmancupissa. Hanti-Mansijskin pikakilpailusta tuli myös voitto kotiin, ja joensuulainen sijoittui neljänneksi takaa-ajokilpailussa. Maailmancupin kokonaiskisassa Mäkäräinen sijoittui toiseksi Valko-Venäjän Darja Domratšavan jälkeen.

Kaisa yhä yksi ennakkosuosikeista

Kauden 2015 – 2016 kisakalenterista Mäkäräinen on kertonut olevasta positiivisin mielin. Tällä hetkellä Kaisa Mäkäräinen on kolmantena suosikkina maailmancupin tulevan kauden voittoon kertoimella 5.0.Ruotsin Östersund on Mäkäräiselle jo tuttu ja vakiintunut kaudenaloituskisa. Seuraava, Itävallan Hochfilzen, on yksi Mäkäräisen suosikeista hiihtoradoista. Kisakalenterista löytyy toki myös Mäkäräisen mukaan haasteellisia ja esimerkiksi sääolosuhteiden puolesta ei-niin-mieluisia ratoja, kuten Slovenian Pokljuka ja Saksan Oberhof, josta Mäkäräinen manaa vaikeaa penkkaa ja vakiintunutta, sumuista säätä. Sen sijaan Saksan Ruhpoldingia Kaisa odottaa innolla juuri suotuisten sääolosuhteiden puolesta. Kotikenttää eli Suomen Kotiolahtea ei luonnollisesti voita mikään kannustavan kotiyleisön vuoksi. Kaudella 2015 –2016 kotiyleisö voi kannustaa Mäkäräistä myös muilla kisapaikoilla sosiaalisten medioiden kautta kotikatsomoistaan hashtagilla #GOKAISA.